Ugrás az elsődleges navigációhoz Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez
  • Kedvenc tengerikajak túránk
  • 2 hely maradt

Delfin les az Adrián tengerikajak túra

A tavasz meleg napsugarai kíséretében tengeri kajakkal fedezzük fel a mediterrán Losinj körüli vizeket, bízva benne hogy találkozhatunk az ott élő palackorrú delfinekkel.

Gyors áttekintés

Személyenként
EUR400

Delfin les az Adrián

A horvátországi Losinj körüli tenger 200 palackorrú delfin élőhelye. Tengeri kajakokkal fedezzük fel a part menti vizeket abban bízva, hogy ezúttal is találkozhatunk ezekkel a tüneményes emlősökkel.

Losinj-szigete különleges mediterrán klímájával, az adriai szigetvilágtól eltérően rendkívül dús növényzetével, bájos településeivel, romantikus kikötőivel és változatos partjával sok éve kedvenc tavaszi úti célunk, ahová idén húsvétkor újra visszatérünk.

Kedvcsináló

  • tavaszi feltöltődés a napsütötte Adrián
  • kis létszámú csoport
  • utazás kisbusszal
  • szállás modern apartmanban, reggelivel
  • három nap kajak túra kristálytiszta tengeren
  • hangulatos falvak és kikötők
  • mediterrán borok és ízletes tengeri ételek
  • sznorkelezés

A program

2023. április 5-én korán reggel kisbusszal indulunk Budapestről, majd 600km / kb. 7 óra autóút (+komp) megtételét követően kora délután érkezünk meg Artatore településre, ahol a Galboka Residence-ben szállunk meg. A nap hátralévő részében bőven marad időnk, hogy felkészítsük a kajakokat a másnapi túrára, sétáljunk Mali Losinjban és vacsorázzunk egy hangulatos étteremben.

6-án a változatos és bőséges reggeli elfogyasztása után a szélirány függvényében kiválasztjuk a napi túra útvonalát. A kajakokat vízre tesszük, majd az oktatást és a gyakorlást követően kezdődhet a kajakkaland. A napi táv nem haladja meg a 20 kilométert. Késő délután érünk vissza a szállásra. Lazítunk a minden igényt kielégítő kertben, aztán keresünk egy kellemes éttermet, ahol eltölthetjük a vacsorát.

7-én kora reggel ellátogatunk a halpiacra, ahol beszerezzük az esti grill-vacsorához szükséges alapanyagot. Reggeli után a sziget másik partvidéke felé vesszük az irányt, amit szintén az aktuális időjárás határoz majd meg. Este megkóstolunk néhány helyi bort miközben közösen elkészítjük a vacsorát.

8-án a meseszép szigetvilág újabb szegleteit fedezzük fel, reménykedve abban hogy a három nap valamelyikében a természet megajándékoz minket a delfinekkel való találkozás élményével. Mindenkinek biztosítunk 6mm-es kapucnis neoprén ruhát, így akinek sznorkelezni támadna kedve az bátran vetheti be magát a még hűvöskés tengerbe.

9-én reggeli után búcsút veszünk a kalandos szigettől és haza indulunk.