Ugrás az elsődleges navigációhoz Ugrás a tartalomra Ugrás a lábléchez

Rafting Szlovénia

RAFTING TÚRÁK SZLOVÉNIÁBAN - 1997. ÓTA

Szlovéniai rafting túráink boveci bázisunkról indulnak áprilistól októberig. A május-június hónapok a hóolvadás és a tavaszi esőzések miatt magasabb vízállással és gyorsabb pulzus számmal örvendeztetik meg az izgalmas kalandra vágyókat, míg a nyár a családoknak nyújt felejthetetlen aktív kikapcsolódást.

Elsődleges számunkra, hogy életed legfantasztikusabb élményeivel gazdagodva térj haza. Ezt a rafting túrák szervezésében szerzett több, mint 20 éves tapasztalat, a mindig megújuló minőségi felszerelés, a túravezetők folyamatos képzése, és a biztonságra helyezett fokozott hangsúly garantálja.

Túráinkon az Olympus elnyűhetetlen kameráival örökítjük meg a legjobb pillanatokat.

HOGYAN VÁLASSZ RAFTING PROGRAMOT

Szerencsés helyzetben vagy, mert a szlovéniai Soča minden igényt kielégít. Nem véletlen, hogy a folyó Európa egyik legkedveltebb rafting célpontjává vált. Bovec könnyű megközelítése miatt a kisgyermekes családok is nyugodtan nekivághatnak a kalandnak, hiszen a magyar határtól mindössze 3,5-4 óra csupán az autóút. A busszal utazó céges csoportoknak is bőven a tűréshatáron belül esik a távolság.

A Soča minden igényt kielégít. A teljes evezhető folyó-szakasz több vadvízi etapra bontható, így a nyugodtabb rafting élményeket keresők és az adrenalin hajhászók is megtalálják a számításukat. A rafting túrák Bovecből, a turizmusra épült kis alpesi faluból indulnak, ahonnan 10-15 perc autózással minden beszálló hely elérhető. Egy-egy program kb. 3-3,5 órát vesz igénybe, május-június hónapokban akár egész napos rafting túrára is lehetőséget ad a vízállás.

A szezon március 15-től október végéig tart. (Mi általában április közepén nyitjuk a rafting szezont.)

A hó-olvadás miatt a május-június magasabb vízállást ígér. Ilyenkor a folyó több szakasza is evezhető a 8 személyes raftokkal, ezért ezt az időpontot érdemes választanod, ha többször is vízre szeretnél szállni. A több víz nem csak hosszabb beevezhető távot, de nagyobb hullámokat, gyorsabb sodrást, több izgalmat is tartogat. Ezzel szemben a nyári hónapok alacsonyabb vízállása több játékra, szikláról ugrálásra, fürdésre ad lehetőséget. Ezzel együtt nyáron a hullámok kisebbek lesznek, a folyó lelassul, ideális aktív kikapcsolódást és élménydús rafting kalandot teremtve a gyermekekkel utazó családok számára. A családi raftingra akár 4 éves kortól is jöhetnek a gyerekek, a nehezebb szakaszra azonban már biztosabb úszás tudás szükséges.